28-09-2015

Falke-winter

Koude voeten? Dit zijn de beste sokken!

De herfst is inmiddels begonnen en langzaam aan wordt het ook steeds kouder. Dit gaat  helaas ook gepaard met koude voeten. Gelukkig heeft niet iedereen hier last van maar voor degene die wel koude voeten hebben geven wij enkele tips voor het te voorkomen.

Tips tegen koude voeten

Om koude voeten te voorkomen is het belangrijk dat je de oorzaak van het probleem vaststelt. Het kan zijn dat je om medische redenen last hebt van koude voeten. Bijvoorbeeld door een slechte doorbloeding maar ook verminderde functie van het hart en een verslechterde conditie van de bloedvaten kunnen de oorzaak zijn. Hormonen kunnen ook van grote invloed zijn. Dit is ook de reden dat vrouwen vaker last hebben van koude voeten. Bij een slechte doorbloeding kan het helpen de bloedcirculatie te stimuleren. Dit doe je door onder andere veel te bewegen. En wat is er nu beter dan een voetmassage? Gelukkig hoeft er niet altijd een medische reden te zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld je schoenen of sokken te strak zitten. Hierdoor ontstaat een slechte doorbloeding in je voeten. Let bij het kopen van schoenen op dat ze nergens knellen en je, als te ware, piano kan spelen met je tenen. Ook sokken kunnen te strak zitten, bijvoorbeeld rond de enkel. Bij schoenen en sokken is het dus van belang dat je de juiste maat koopt.

Sokken tegen koude voeten

Vaak zijn wij geneigd om dikke sokken aan te trekken wanneer we koude voeten hebben. Dit wil alleen niet altijd de oplossing zijn. Door dikke sokken in je schoenen te dragen zitten deze snel te krap waardoor je een slechte doorbloeding krijgt. Het gevolg? Nog steeds koude voeten. Een ding is zeker, als je koude voeten hebt draag dan geen synthetische sokken. Dit zijn sokken die voor een groot deel uit polyamide of polyester bestaan. (Een klein percentage is niet erg en is vaak voor de pasvorm en kleurbehoud ook goed.) Door synthetische sokken krijg je sneller zweetvoeten waardoor je voeten sneller afkoelen. Kies wel voor sokken waar wol in zit. Het voordeel van wol is dat het klimaat regulerend is en vocht absorbeert. Hierdoor blijven je voeten en sokken droog en lekker warm. Probeer eens de FALKE Airport of de Burlington Leeds. Dit is een sok die samengesteld is uit wol en katoen. Deze sokken zijn van hoge kwaliteit en de klimaat regulerende functie zorgt ervoor dat je geen koude voeten krijgt in de winter en geen hete voeten krijgt in de zomer.

Antislip sokken of huissokken

Heb je thuis ook last van koude voeten? Dan kan je het beste je schoenen uitdoen. Hiervoor kunnen je voeten beter bewegen en bevorder je de bloedsomloop. Maar ja, van op blote voeten lopen krijg je ook koude voeten. Gelukkig zijn daar speciale huissokken voor. Deze handige antislip sokken geven je het comfort van een sok en de warmte van een slof.