31-12-2023

New-year-dimenno

Drie (onder)goede voornemens voor 2024!

Goede voornemens, 80 procent van de Nederlanders maakt ze ieder jaar. Dat bij nog geen 20 procent een goed voornemen ook daadwerkelijk slaagt, laten we voor het gemak maar even achterwegen. Ook op het gebied van ondergoedgewoontes zijn er namelijk nog wel wat verbeteringen mogelijk. Daarom: drie (onder)goede voornemens voor 2024!

1. Trek elke dag schone sokken aan

4 op de 10 mannen trekt niet iedere dag schone sokken aan, blijkt uit onderzoek van Discovery Channel. Dat klinkt onfris en dat is het ook. Sterker nog: om voetklachten te voorkomen is het belangrijk om dagelijks schone sokken te dragen. Zo is voetschimmel gebaat bij een warme, vochtige omgeving (lees: al gedragen sokken). De aandoening voorkom je door je voeten goed te wassen en vervolgens goed te drogen. Trek iedere dag schone en droge sokken aan, het liefst van wol of katoen. Ook bij zweetvoeten (de geur wordt veroorzaakt door de afbraakproducten van bacteriën en schimmels op de huid) is een goede hygiëne en het dragen van schone sokken essentieel. Uit datzelfde onderzoek blijkt overigens ook het volgende: 85 procent van de mannen trekt iedere dag een schone onderbroek aan. En een kwart van de heren stapt niet dagelijks onder de douche of in bad…

2. Was ondergoed zorgvuldig

Ligt jouw ondergoedlade vol met vale en versleten boxershorts? Zonde. En niet nodig. Want zorgvuldig wassen en drogen zorgt voor een veel langere levensduur. Omdat is gebleken dat men goede voornemens beter volhoudt wanneer er een concreet plan aan gekoppeld wordt, zetten we het nog één keer voor je op een rijtje. Was wit met wit en kleur met gelijke kleuren. Let vooral op licht en donker. Gebruik dan ook het juiste wasmiddel (wit voor witte was, kleur voor bonte was). Was boxershorts van microfiber en andere synthetische stoffen niet heter dan 30 graden. Was boxershorts van (stretch) katoen het liefst op 40 graden, maar zeker niet heter dan 60 graden. Draag je veel gekleurde boxers? Ook dan is een lage temperatuur een must: kleuren vervagen dan minder snel. Droog boxershorts gewoon aan de waslijn. De droger is funest voor de levensduur van menig onderbroek. Boxershorts verliezen dan sneller hun pasvorm en kleur. Ook sokken blijven langer mooi als je er een beetje aandacht aan geeft. Was ze binnenstebuiten en stop ze niet in de droger, maar hang sokken op de waslijn te drogen. Lees ook onze blog over ondergoed wassen.

3. Koop een nieuwe zwembroek

Januari is dé maand om vakanties te boeken. We worden overspoeld met aanbiedingen voor de mooiste bestemmingen. Ons advies nu je zo lekker in de vakantiemodus bent: koop meteen een nieuwe zwembroek. Typisch een last-minuteaanschaf, maar dat is nergens voor nodig. Bij Dimenno vind je namelijk nu al een uitgebreide collectie zwembroeken. Scheelt een hoop inpakstress aan de vooravond van de vakantie. Daarbij ben je verzekerd van een goed zittend model waarmee je de blits maakt op je vakantiebestemming. Ander voordeel van dit goede voornemen: je blijft nog wat langer in de vakantiestemming!