26-10-2023

Puma-waslijn-1

Ondergoed wassen? Wij geven handige tips

Vroeger waste men ondergoed in de kookwas. Deze tijd is gelukkig wel voorbij. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee maar het is ook beter voor de levensduur van je ondergoed. Wij krijgen vaak de vraag "op hoeveel graden moet ik mijn ondergoed wassen?" Hier geven we antwoord op deze en andere veel voorkomende vragen over het wassen en drogen van je ondergoed.

Op hoeveel graden moet ik mijn ondergoed wassen?

De beste tip die wij kunnen geven is: let op het wasvoorschrift in je ondergoed. De fabrikant weet namelijk als beste hoe je het voor je ondergoed kan zorgen. Tegenwoordig hebben wasmiddelmerken wasmiddel ontwikkeld waarmee je niet warmer dan 40 graden hoeft te wassen. Hierdoor hoef je minder rekening te houden met de temperatuur van je wasmachine. Daarnaast zijn er een paar belangrijke dingen die je moet weten bij het ondergoed wassen:

  • Was je ondergoed met dezelfde kleuren. Hou wit bij wit en was kleuren met gelijke kleuren. Hiermee voorkom je uitlopende kleuren of kleurveranderingen.
  • Kies het juiste wasmiddel. Witte was hou je langer wit door te wassen met wasmiddel voor witte was en kleuren blijven behouden met wasmiddel voor de bonte was.
  • Synthetische stoffen niet warmer dan 40 graden wassen. Denk hierbij aan microfiber, polyamide, polyester en viscose. Deze vezels kunnen niet goed tegen hitte en zullen sneller slijten. Sommige merken geven zelfs aan je synthetische ondergoed niet heter dan 30 graden te wassen.
  • Stretch katoen niet warmer dan 60 graden wassen. Door de samenstelling van katoen en elastan kun je stretch ondergoed wat warmer wassen dan synthetisch ondergoed. Houd er wel rekening mee dat elastiek sneller slijt wanneer het heet gewassen wordt. Heb je ondergoed in een kleurtje of met een printje? Was dan liever op 40 graden met wasmiddel dat hier geschikt voor is. Je zal merken dat de kleuren minder snel vervagen als je kouder wast.

Kan mijn ondergoed in de droger?

De droger verkort de levensduur van je ondergoed. Door de warmte "droogt" de elastiek uit. Hierdoor verliest het zijn rek en zul je merken dat een elastische tailleband gaat krullen. Wil je toch gebruik maken van de droger? Kies dan voor een lage stand, bijvoorbeeld voor synthetische kleding. Ook bij het drogen van ondergoed adviseren wij goed het was- en droogvoorschrift van je ondergoed te lezen. Dit staat altijd op het label in de binnenkant van je onderbroek. Mocht het toch niet helemaal goed zijn gegaan met het wassen van je ondergoed of zijn je onderbroeken toe aan vervanging? Neem dan eens een kijkje op www.dimenno.nl voor een uitgebreid assortiment boxershorts, sokken en T-shirts voor mannen.