26-04-2016

0-347

Zwembroekregels in het buitenland

Strakke zwembroeken zijn in het buitenland normaler dan bij ons. Hoewel de strakke zwembroek ook in Nederland duidelijk een comeback maakt, kiezen veel Nederlandse mannen meestal toch nog voor een wijder exemplaar. Wanneer je deze zomer echter de camping in bijvoorbeeld Frankrijk op zoekt, is de aanschaf van een strakke zwembroek geen overbodige luxe.

Andere zwembroekregels op vakantie

In het buitenland gelden andere zwembroekregels dan in Nederland. In de Nederlandse zwembaden zie je zwembroeken in alle soorten en maten. Lang, kort, strak of wijd: alles mag en kan. Althans, wat het zwembad betreft. Qua modetrends geldt inmiddels een andere norm. Dan geldt: hoe korter, hoe beter. De lange surfzwembroeken zijn inmiddels écht passé en juist de kortere modellen maken hun comeback. De modebewuste man draagt een zwemshort tot net boven de knie, maar liever nog iets korter. Deze modellen sluiten ook beter aan dan de lange exemplaren uit het verleden.

Strakke zwembroek verplicht?

Strakke zwemboxers zijn in sommige vakantielanden echter verplicht. In (camping)zwembaden in bijvoorbeeld Frankrijk en Italië zijn er regels voor het dragen van een strakke zwembroek door jongens en mannen. In sommige zwembaden zijn wijde zwemshorts echt verboden. Dat betekent dus dat alleen jongens en mannen die een strakke zwemboxer of zwemslip dragen er mogen zwemmen. In andere zwembaden mag je bijvoorbeeld geen normale boxershort dragen onder de zwembroek tijdens het zwemmen. Deze strengere regels komen voort uit hygiënevoorschriften. Maar omdat de strengere regels niet voor ieder zwembad gelden is het een goed idee ter plaatse te informeren.

Korte zwemshort: hip en legaal

De trend voor de strakkere zwembroek heerst al een tijd en zet steeds verder door. Een jaar of tien geleden lijkt de trend te zijn begonnen toen acteur Daniël Craig een strak, kort exemplaar in de James Bond-film Casino Royale droeg. Liever niet te strak? Ga dan voor een korte zwemshort deze zomer. Dan ben je ook bij de tijd, en op de meeste vakantieplekken in het buitenland mag je zo’n zwembroek gewoon dragen!