• Voor 16:00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 40,-

Zwembroek wassen? Onze handige tips

De zomer is begonnen en je bent hartstikke blij met je nieuwe zwembroek.  Maar hoe houd je jouw zwembroek als nieuw en voorkom dat hij snel gaat slijten? En kan je een zwembroek wassen of liever niet? Wij geven je graag een aantal tips om je zwembroek zo lang mogelijk mooi te houden.

 

Meteen uitspoelen en drogen

De allerbelangrijkste tip die wij kunnen geven is: spoel je zwembroek na het zwemmen altijd uit. Zout uit de zee en chemicaliën uit het zwembad hebben verkorten de levensduur van je zwembroek. Zorg ervoor dat je na het zwemmen zwemkleding niet nat in de tas stopt. Hierdoor voorkom je verstikking en vervelende vlekken die er niet meer uitgaan. Toch je zwembroek nat in de tas gestopt? Hang deze bij thuiskomst dan meteen uit.

Vermijdt zonnebrandcrème en shampoo

Wanneer de zon volop begint de schijnen is het tijd om je weer goed in te smeren met zonnebrandcrème. Helaas kan deze crème er ook voor zorgen dat je vlekken krijgt en kunnen de kleuren en prints op de zwembroeken verkleuren. Het is handiger wanneer je een half uur tot een uur voor dat je de zon ingaat jezelf insmeert. Hierdoor heeft de zonnebrandcrème genoeg tijd gehad om in je huid te trekken en voorkom je dat het een reactie geeft met je zwemkleding.

Zwembroek wassen

Wil je de zwembroek wassen dan adviseren wij fijnwasmiddel en koud water te gebruiken. Het liefst met de hand of een kort wasprogamma voor fijne was. Verder is het ook belangrijk om het te wassen met soortgelijke kleuren zodat de kleuren lang goed blijven.

Drogen

Wat we al te vaak zien is dat de zwembroek hevig wordt uitgewrongen naar het zwemmen. Hang je zwembroek liever buiten op. Zo kan hij rustig uitdruppelen en is hij binnen een aantal uur droog. Natuurlijk kun je dit ook binnen doen.  Bijvoorbeeld door de zwemkleding op te hangen aan de rails van je douchecabine.  Bekijk ons assortiment zwembroeken op www.dimenno.nl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.