30-01-2017

Screenshot-2022-11-21-at-10.46.44-490x550

Wat is het beste ondergoed voor mannen

Er is niks zo vervelend als een onderbroek die niet goed zit. Je bestelt iets leuks op internet en bij het passen kom je erachter dat het model toch niet zo lekker zit. Waar moet je op letten bij het online kopen van heren ondergoed? Wij geven 3 handige tips om de beste boxershorts te kopen.

Tip 1: Bestel de juiste maat ondergoed

Het belangrijkste waar je op moeten letten bij het kopen van heren ondergoed is de maat. Koop je je ondergoed te klein dan zal het afknellen, opkruipen en sneller slijten. Is je onderbroek te groot dan heb je niet het optimale comfort. Je mist de ondersteuning, en pijpjes van een boxershort kunnen gaan opkruipen. Met de onderstaande tabel kan je opmaken welke maat het beste bij jou past.

Maattabel:

Onze matenSMLXLXXL
Europees45678
Jeans (inch)28-3030-3232-3434-3636-38
Confectie4850525456

Tip 2: Kies het model dat bij jou past

Welk model ondergoed je kiest hangt deels af van wat je mooi vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de bouw van je lichaam. Wij adviseren bij mannen  met stevige bovenbenen (bijvoorbeeld sporters) een slip of een boxershort met lange pijpjes. Heb je slanke of "normale" benen dan zal een slip of een short met korte pijpjes beter bij je figuur passen. Voor mannen die een buikje hebben of graag een lager model dragen adviseren wij een hipster of low rise trunk. Deze shorts hebben namelijk een lagere tailleband waardoor deze niet snel zal omklappen. Wanneer je kiest voor het juiste model dan zal je merken dat je ondergoed een stuk prettiger zal (blijven) zitten. 

Tip 3: Let op de stofsamenstelling

De een draagt graag katoenen ondergoed en de ander kiest liever voor microfiber. Onder het beste ondergoed heren zijn van beiden een groot aanbod. De keuze voor de stofsamenstelling is persoonlijk. Toch heeft iedere stof belangrijke eigenschappen waar je op moet letten.

Katoenen heren ondergoed

Katoen is een natuurlijk materiaal en voelt vaak koel aan. Deze stof heeft van zichzelf geen rek en daarom wordt er vaak elastan aan toegevoegd. Heren ondergoed gemaakt van 100% katoen rekt uit maar niet meer terug. Het gaat dus "lebberen". Het voordeel van stretch katoen is dat het elastisch is en dus goed in model blijft zitten. Voor echte sporters kan katoen niet altijd de beste oplossing zijn. Door de structuur houdt katoen namelijk vocht vast waardoor het nat en koud op de huid aanvoelt. Een ander nadeel van katoen is dat het niet kleurvast is. Vaak zal je merken dat na een flink aantal wasbeurten de kleur minder scherp is.

Microfiber heren ondergoed

Microfiber is een stof die samengesteld is uit synthetische vezels, vaak polyamide of polyester. Heren ondergoed gemaakt van microfiber is kleurvast. Dankzij de structuur voert microfiber vocht af waardoor het je huid droog houdt met warm weer of tijdens en na lichamelijke inspanning. Hopelijk hebben wij je met deze tips kunnen helpen bij het vinden van het juiste heren ondergoed.