05-11-2015

Centre-grijs

Waarom mannen graag een huispak dragen

Nu ook gerespecteerde modemerken huispakken voor mannen hebben geïntroduceerd, is het de hoogste tijd om die versleten trainingsbroek in de vuilnisbak te gooien. Want een heren huispak is al lang niet meer stoffig of alleen voor onverzorgde types. In een huispak van Armani, Hom of Tommy Hilfiger mag de man absoluut gezien worden.

Onderuit op de bank en voeten op tafel in een relax-outfit of stoeien met de kinderen en kroelen met je lief op de bank in loungewear. Ja het is echt waar! Ook mannen dragen stiekem graag een huispak.

1. Een huispak zit gewoon heel lekker

Niet alleen vrouwen hangen hun hakken en jurkje aan de wilgen zodra ze weer thuis zijn, ook mannen trekken na een lange dag op kantoor het liefst iets comfortabels aan in huis. Sowieso is ‘comfortabel’ favoriet bij heren als het gaat om kleding, blijkt uit onderzoek. Een huispak voldoet wat dat betreft precies aan de wens van de man. Dag strakke jasjes en stijve broekspijpen, hallo lekker zittende relax-outfit.

2. Een huispak is cool

Voor de modebewuste man is het huispak een trend die niet aan hem voorbij mag gaan. Ook de bekendste merken hebben een mooie collectie loungewear. En met een goed huispak van bijvoorbeeld Armani of Bjorn Borg oog je alsof je zo uit de gym komt lopen. In zo’n trendy exemplaar ben je zonder moeite cool, nonchalant en fit tegelijk.

3. Een huispak is praktisch

Ideaal dat je in het huispak dat je binnenshuis draagt, ook gewoon de straat op kunt. Je bespaart tijd: je omkleden op je luie zaterdag omdat je toch even naar de supermarkt moet, is met een combinatie van bijvoorbeeld Hugo Boss niet meer nodig. Dat betekent dat je extra kunt genieten van je vrije weekend. Ook handig: de sweater hoeft zeker niet altijd met de bijbehorende broek gedragen te worden. Ook op een jeans staat de trui stoer. Niemand die het merkt!

4. Een huispak is warm

Hoewel vrouwen doorgaans als koukleum door het leven gaan, zijn het volgens onderzoek van Essent juist de mannen die de thermostaat in huis omhoog draaien. Voor de broodnodige warmte in de koudere maanden is een huispak ideaal. Zo zijn de joggingbroeken van Tommy Hilfiger bijvoorbeeld gemaakt van zachte jersey stof. Warm en comfortabel tegelijk.

Tip voor de feestdagen

Wil je dit jaar met de feestdagen eens iets anders op je verlanglijstje zetten dan een aanvulling op je ondergoed-, en sokkencollectie? Het heren huispak is zo’n gek idee niet. En dames: dit is je kans om jouw man in een stijlvolle huisoutfit te krijgen. Sint en Santa vinden het in elk geval een goed idee!