23-10-2023

20H2_Levis_MensUnderwear_5050_1

Trend: Onderbroek tot aan je navel

Onder jongeren is het mode om hun broek op half zeven te dragen en hun onderbroek daar ruimschoots bovenuit te laten komen. Een trend die jaren geleden opkwam en zich steeds dieper heeft genesteld in het huidige straatbeeld. Over de oorsprong van deze trend gaan twee verhalen.

Opzichtige onderbroeken theorie 1:

De mode van een onder je billen hangende broek komt voort uit de gangstercultuur in Amerika, waar gedetineerden hun riemen en veters in moeten leveren bij de bewaking. Dit om ‘ongelukken’ binnen de afgesloten muren te voorkomen. Ex-gevangen namen hun imago buiten de gevangenis mee door ook daar een afgezakte broek en losse veters in hun schoenen te dragen. Zo lieten ze zien dat er met hun niet valt te sollen. Immers was duidelijk dat zij gezeten hadden.

Opzichtige onderbroeken theorie 2:

Ook hier hebben we het over een gevangeniscultuur overgedragen uit Amerika, maar van deze zullen veel jongeren minder gecharmeerd zijn. De theorie luidt namelijk dat mannen die in de gevangenis een laaghangende broek droegen, open stonden voor geslachtsgemeenschap. Met je broek op half zeven en je boxershort extra opvallend daarboven, gaf je aan zin te hebben in seks.

Opzichtige onderbroeken bij Dimenno

Deins je van bovenstaande informatie niet terug, ben jij een echt een mode-man en draag je je broek het liefste op je enkels? Dan adviseren wij een mooie opvallende onderbroek uit onze online shop.