31-10-2023

Ten Cate T-shirt Thermo voorkant

Thermo ondergoed kopen: waar let je op?

De dagen worden steeds korter en de temperaturen dalen: tijd voor thermo ondergoed. Voor mensen die bijvoorbeeld buiten werken is thermo ondergoed een echte musthave. Maar hoe kies je nu het juiste ondergoed? En waar moet je echt opletten bij de aanschaf? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Wanneer draag je thermo ondergoed?

Allereerst is het belangrijk om te weten in welke situatie je het thermo ondergoed gaat dragen. Ga je het gebruiken om in te werken? Of wil je het dragen tijdens het sporten in de buitenlucht? Op basis daarvan kun je namelijk kiezen voor een iets dikker of juiste dunner model.

Vocht moet worden afgevoerd

Daarnaast is het van belang dat thermo kleding je lichaam niet alleen warm maar ook nog eens droog houdt. Wanneer je kleding namelijk nat is, koelt je lichaam af. Dit betekent dat de kleding het zweet of ander vocht goed moet afvoeren. Kies daarom voor thermo ondergoed dat niet nat blijft en de temperatuur reguleert. 

Sluit het thermo ondergoed goed aan?

Ook moet je bij het kopen van thermo ondergoed, goed opletten dat de kleding goed aansluit op je lichaam. Alleen dan kan de thermokleding goed functioneren. In veel gevallen is de kleding rekbaar dus je hoeft je niet druk te maken over het draagcomfort of beperking in de bewegingsvrijheid. Let dus op dat je kiest voor thermo ondergoed dat niet veel te strak zit, maar ook zeker niet te los.

Check de stofsamenstelling

Tot slot moet je bij de aanschaf van thermo ondershirts en broeken opletten op de stofsamenstelling. Bij Dimenno raden we daarom vaak het thermo ondergoed van Ten Cate aan. Dit wordt gemaakt van een mix van polyester, viloft en elastaan. De hoge kwaliteit Viloft zorgt namelijk voor dat het vocht direct van de huid wordt opgenomen waarna het kan verdampen. Heb je liever onderkleding van stretch katoen? Dan kun je bijvoorbeeld beter gaan voor de longsleeves van Schiesser. Deze houden je ook goed warm, maar reguleren vocht minder goed. 

Het nooit meer koud hebben? Kies voor thermo ondershirts en -broeken!

Wil jij het ook nooit meer koud hebben? Bestel dan snel thermo ondershirts en thermo broeken in onze webshop. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de juiste onderkleding. Heb je vragen? Neem dan contact op met ons op via winkel@dimenno.nl of door te bellen naar 013-5905537. Met onze producten kom jij de herfst en winter warm door!