01-07-2016

0-57

Strak in je zwembroek!

De zomervakantie staat voor de deur. Hoe zorg je ervoor dat je straks strak in jouw zwembroek op het strand verschijnt? Dimenno geeft je tips voor een fit zomerlijf!

1. Eet minder dan je verbruikt

Hoe zorg je ervoor dat je op korte termijn wat fitter voor de dag komt? Eigenlijk is het heel eenvoudig: eet minder dan je verbruikt. Guy van der Reijden (personal trainer van de sterren) noemt het ‘energiebalans’. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, kom je aan. De kunst is dus om ervoor te zorgen dat je iedere dag structureel minder binnenkrijgt, dan je verbruikt waardoor je afvalt. Koek, snoep en frisdrank laten staan gecombineerd met een goede workout in de sportschool: zo verschijn je strak in je zwembroek!

2. In 7 minuten zomerfit

De 7-minute workouts zijn een hit. Superstrak word je er waarschijnlijk niet van, maar het is beter dan niets doen. Alle beetjes helpen nietwaar? Het principe is simpel. Iedere dag 7 minuten alles geven. De 7-minute workouts bestaan uit 12 oefeningen, 30 seconden per oefening en tussen de oefeningen 10 seconden pauze. Er zijn allerlei apps beschikbaar voor je smartphone met deze workouts. En het leuke: ook op het strand zijn de meeste oefeningen prima te doen.

3. Kies de juiste zwembroek

Na deze inspanning, is het enige dat nog ontbreekt: een goede zwembroek. De lengte van de zwembroek én de kleur dragen bij aan het fitte totaalplaatje deze zomer. Kort! Kies voor een kort exemplaar. Dat is anno 2016 sowieso super trendy én maakt je optisch langer. In wijde modellen over de knie, zie je er kleiner uit dan je bent. Terwijl in een korte zwembroek je gespierde én gebruinde benen veel beter voor de dag komen. Kleur! Kies voor een felle kleur. Ook dat is dit jaar helemaal hip: unikleuren verdringen de zomerse prints naar de achtergrond. Extra voordelig van zo’n fel kleurtje: je lijkt veel bruiner.