03-04-2019

Adidas-social-1

Sportondergoed kopen: waar let je op?

Sportondergoed is een echte musthave wanneer je regelmatig sport. Niks is namelijk vervelender dan schurende naden, vervelend zittende boxershorts of stof die na een oefening al nat compleet doorweekt is. Bij Dimenno begrijpen dat het soms lastig is om het juiste ondergoed voor jouw workout te vinden. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, waardoor het kopen van sportondergoed een stuk gemakkelijk wordt.

Sportondergoed voor binnen of buiten?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je binnen of buiten gaat sporten. Wanneer je buiten gaat sporten is het van belang dat het ondergoed je warm houdt en het zweet goed wordt afgevoerd. Ga daarom voor thermo ondergoed van bijvoorbeeld Ten Cate. Dit merk biedt T-shirts met zowel lange als korte mouwen. Sport jij liever binnen? Dan ga je voor het reguliere sportondergoed. Een goed voorbeeld hiervan is de Björn Borg Performance boxershort. 

Materiaalkeuze

Naast dat je moet weten waar je gaat sporten, is materiaalkeuze erg belangrijk. Het meeste sportondergoed wordt gemaakt van microfiber. Microfiber is gemaakt van extreem fijne vezels. Mede hierdoor voelt microfiber ondergoed aan als een tweede huid. Microfiber ademt door waardoor het ondergoed zeer geschikt is om in te sporten.

Pasvorm

Over het algemeen moet sportgoed strak zitten, maar niet té strak. Het is van belang dat de stof goed aansluit op het lichaam, omdat hierdoor een stof (zoals microfiber) het beste zijn werk kan doen en je lichaam droog blijft tijdens het sporten. Echter moet de boxer of het t-shirt ook lekker zitten. Je moet namelijk voldoende bewegingsvrijheid hebben om prettig te kunnen sporten. Let hier daarom ook goed op wanneer je shopt voor sportondergoed!

Let op de naden!

Wanneer je sportondergoed gaat kopen moet je goed op de naden letten. Schurende naden zijn ontzettend vervelend wanneer jij lekker aan het sporten bent. Ook zorgen de juiste naden ervoor dat er geen randen zichtbaar zijn. Check daarom altijd even of het ondergoed platte naden heeft of naadloos is.

Shop je sportondergoed gemakkelijk bij Dimenno

Met het juiste sportondergoed ben jij klaar voor je workout! Je shopt de fijnste boxershorts natuurlijk bij Dimenno. Bekijk ons ruime assortiment met topmerken als Adidas, Puma en Björn Borg. Maar pas op: zodra je één keer hebt gesport met een speciale sportboxer, wil je niet meer terug!