24-04-2023

Shortama-schiesser-voor

Welke pyjama draag je in de zomer?

Het is er weer tijd voor een wissel in de pyjama's dragen, want de zomer staat om de hoek. Maar wat draag je in bed tijdens de warmere dagen? En welke stof is prettig? Een shortama is de ideale pyjama voor de zomer. Deze korte variant is gemaakt van luchtig materiaal, heeft korte mouwen en korte pijpen, waardoor mannen ook op warme zomeravonden een pyjama kunnen dragen.

Veel mannen slapen het liefst naakt, of alleen in een boxershort. Toch is er ook een grote groep (een derde van de mannen, blijkt uit recent onderzoek van Swiss Sense), die het liefst een pyjama dragen in bed. In de zomermaanden kan een pyjama echter te warm zijn, waardoor het kan dat je slechter slaapt. Een shortama is in dit geval de oplossing. De naam zegt het eigenlijk al, een korte pyjama. Dus korte broek en een shirt met korte mouw. Ideaal voor mannen die graag in pyjama slapen, maar dit te warm vinden in de zomer.

Buiten dat een korte pyjama zeer prettig draagt met warmer weer, is de stof essentieel voor een fijne/droge nachtrust. Bij de meeste mensen gaat de voorkeur uit naar katoen. Maar ook een mix van modal van viscose draagt ​​comfortabel in de zomer. Modal is een natuurlijke stof en neemt zelfs 50% beter vocht op dan katoen. Viscose draagt ​​net zo fijn als katoen, maar is soepeler en zachter.

Shortama's voor betere nachtrust

In de zomer is een korte pyjama van dunner materiaal een goede keuze als slaapoutfit. Dit draagt bij aan een betere nachtrust. Tijdens je slaap daalt je lichaamstemperatuur namelijk. Een te warme pyjama kan dat natuurlijke proces tegenhouden en je slaappatroon verstoren. Dit is overigens ook één van de grootste slaapergernissen van mannen: het te warm of koud hebben in bed. Kleed je in de zomer dus luchtig en kies voor een pyjama gemaakt van katoen of jersey. Een shortama zorgt er bovendien voor dat je minder zweet tijdens je slaap, en je toch gekleed bent.

Slapen in een wijde boxershort

Vind je een shortama toch nog te warm? Dan is een wijde boxershort misschien iets voor jou. Deze zijn gemaakt van 100% katoen en zijn daarom lekker luchtig. Daar waar deze boxershorts vroeger alleen maar klassieke ruitmotieven hadden kan je nu ook kiezen uit gekken opdrukken zoals badeendjes of hamburgers.

Schiesser shortama’s

Bij Dimenno vind je een groot aanbod shortama’s: van mooie sets tot losse shirts en bermuda’s die je zelf kunt combineren. Eén van de merken in de collectie nachtmode van Dimenno is Schiesser. Dit merk werkt met hoogwaardige materialen en zorgt voor een goede afwerking en pasvorm waardoor de nachtmode niet irriteert tijdens je slaap. Gemaakt van single jersey kwaliteit van 100 procent katoen, ademt de stof waardoor je het ook op broeierige zomeravonden niet te warm krijgt. Bovendien mag je in de shortama’s van Schiesser gezien worden. Niet alleen modieus in bed, maar ook aan de ontbijttafel in de tuin!

Schiesser pyjama's

Schiesser Shortama met V-hals geruit
Schiesser Shortama met geruite V-hals shirt en effen broek. De broek is voorzien van een elastische tailleband. Deze herenpyjama is ideaal voor de warme nachten om je lichaam koel te houden. Stofsamenstelling: 100% Katoen.
€ 49,95
Schiesser Shortama V-hals gestreept
Schiesser Shortama  met V-hals gestreept shirt en effen broek.  De broek is voorzien van een elastische tailleband. Deze herenpyjama is ideaal voor de warme nachten om je lichaam koel te houden. Stofsamenstelling: 100% Katoen.
€ 49,95