• Voor 16:00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 40,-

Lever betere prestaties op sokken!

We kennen allemaal de uitspraak ‘iets op je sloffen aankunnen’, iets gemakkelijk kunnen uitvoeren. Volgens onderzoekers van de Bournemouth Universiteit in Engeland kunnen we het woord sloffen echter beter vervangen door sokken. De leerprestaties van kinderen verbeteren namelijk als zij op school geen schoenen dragen, en alleen op sokken lopen.

 De wetenschappers observeerden tienduizenden leerlingen van honderd scholen in 25 landen. Wat blijkt? Wanneer kinderen hun schoenen uitdoen in de klas blijven ze uit zichzelf langer op school, zijn ze meer betrokken bij de lessen en verbetert de sfeer in de klas. Hoe dat kan? Eén van de mogelijke verklaringen zou zijn dat kinderen zich op kousenvoeten meer thuis voelen op school. Doordat ze meer op hun gemak zijn, leren ze relaxter en beter. Dat huiselijke thuisgevoel creëren is de reden waarom ook sommige Nederlandse basisscholen met Montessorionderwijs hun leerlingen al hun schoenen uit laten trekken. Het is comfortabeler, maar vooral het ‘ritueel’ van het uittrekken van de schoenen zorgt ervoor dat de concentratie in de klas omhoog gaat.

Schone sokken

Sokken zijn vaak de sluitpost van de begroting, weinig mensen investeren in het kledingstuk. Maar wanneer de schoen-uit-regel meer voet aan de grond krijgt, is het wel zo prettig als de sokken die iedereen draagt schoon en heel zijn. Overigens is het om voetklachten te voorkomen al noodzaak om dagelijks schone sokken aan te trekken, maar dat wordt vanuit hygiënisch oogpunt nog belangrijker wanneer er geen schoenen meer gedragen worden.

In drie stappen naar de juiste sok

- Kies de juiste maat. Een sok die te groot is, zakt af en draagt niet prettig. Een te kleine sok knelt en slijt sneller. - Let op de stofsamenstelling. Wanneer je last hebt van zweetvoeten kunnen sokken van wol uitkomst bieden. Katoenen sokken dragen prettig in de zomer. - Bepaal het model. Ga je voor sportieve enkelsok of juist een klassieke, hoge sok met stevige bood? Wil je een neutrale, effen kleur of vind je een opvallend model van Happy Socks meer bij jouw outfit passen? Ook ideaal: de ‘homepads’ en antislipsokken van Falke. Bestel je sokken online bij Dimenno!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.