30-01-2018

Puma-sokken-here

Écht goede sokken

Écht goede sokken kopen. Het blijkt zo makkelijk nog niet. Telkens weer koop je sokken waar binnen no-time de gaten in vallen. Het stof bij de hielen wordt dunner en de kleuren worden snel vaal. Gelukkig zijn wij er voor je om te adviseren wat je hier aan kunt doen en welke sokken je het beste kunt kopen zodat dit luxeprobleem tot het verleden behoort.

Wanneer is er sprake van een goed paar kwaliteitssokken?

Eén van de belangrijkste eisen waar een paar kwaliteitssokken aan moet voldoen is de naad bij de tenen. Wanneer de naad bij de tenen voelbaar is, gaat dit gegarandeerd irriteren en is dit het punt waar snel een gat inkomt bij de grote teen. Hier zijn drie alternatieven voor:

  • Flat toe seam sokken. Bij deze sokken zit de naad ter hoogte van de voorvoet/begin van de tenen. De naad is plat en zit op de voet en niet continu tussen de tenen en de neus van de schoen.
  • Handgekettelde sokken. Dit is een handmatige techniek die ervoor zorgt dat de naad bij de tenen totaal niet voelbaar is. Handgekettelde sokken zijn praktisch naadloos en hierom zullen deze sokken niet irriteren.
  • Conti-teennaad sokken. Deze techniek komt overeen met de techniek die bij handgekettelde sokken gebruikt wordt, echter is deze techniek machinaal.

De sokken van Falke en Burlington hebben een conti-teennaad of zijn handgekettelde. Bij Dimenno vindt u alleen maar handgekettelde sokken, sokken met een conti-teennaad of sokken met een flat toe seam.

Naadloze sokken

Er zal altijd wel een naad in een sok omdat de stof toch ergens samen zal moeten komen. Compleet naadloos is iets wat dus niet bestaat, echter hebben we wel sokken die compleet naadloos aanvoelen. Zoals eerder genoemd, zijn dit handgekettelde sokken of sokken met een conti-teennaad. Wij hebben in ons assortiment naadloze sokken van Burlington en Falke. De naadloze sokken van Falke zijn de Falke Family, Falke Airport, Falke Tiago en de Falke Cool.

Betaalbare topkwaliteit sokken

Echt goede sokken hoeven niet duur te zijn. We hebben van Puma een 2-pack sokken voor slechts €8,99. Deze sokken zijn gemaakt van hoge kwaliteit stretch katoen met polyamide en de boord is met zorg samengesteld zodat deze niet gaat 'lubberen' na verloop van tijd.

Tips om je sokken goed te houden

Wat voor sokken je ook koopt, als je er goed mee omgaat heb je er langer plezier van. Zeker als je besluit wat meer uit te geven aan sokken is het prettig als je er langer mee doet zodat je niet binnen korte tijd weer nieuwe hoeft te kopen. Probeer je hierom aan de was temperatuur te houden zoals aangegeven staat op de wasvoorschriften. Het is ook heel verleidelijk om alles maar in de droger te doen, maar probeer dit echt te beperken tot beddengoed en handdoeken. Wanneer je je sokken in de droger stopt, gaat dat echt ten koste van de kleur en de kwaliteit. En ten slotte: Stop je sokken in een waszakje in het wasmachine. Het wasmachine eet sokken namelijk op en zo hou je je sokken bij elkaar.