10-05-2017

Bjorn-borg-zwemshort

De checklist voor een zorgeloze vakantie

Het is zover! Over een paar dagen ga je op zonvakantie en je koffer is nog leeg. Maar wat neem je mee op vakantie? Iedereen kent het wel, je loopt het lijstje in je hoofd af in de hoopt dat je niks vergeet. Dit veroorzaakt vaak onnodige stress waardoor je niet eens kan genieten van je vrije dagen. Om je te helpen hebben wij de belangrijkste items voor je op een rijtje gezet. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en kan de vakantie voorpret beginnen.

Zomervakantie inpaklijst:

Eigenlijk zijn er maar een paar dingen waar je echt niet zonder kan op een zonvakantie. Omdat je tegenwoordig bij vliegreizen apart voor de bagage moeten betalen is het belangrijk je koffer niet te zwaar te maken. Zo voorkom onnodig hoge kosten en dat is zonde van je vakantie budget. Om dit te voorkomen hebben wij een korte en efficiënte vakantie checklist voor mannen gemaakt.

1. Paspoort & reispapieren

Het mag wel duidelijk zijn waarom dit als eerste op de vakantie checklist staat. Zonder paspoort en reispapier kan je namelijk niet op vakantie. Héél belangrijk dus! Maar stop dit niet in je koffer. Helaas zijn er nog veel reizigers dit bij het inchecken nog haastig op zoek gaan naar hun reispapieren of paspoort. Berg dit, op een veilige plek, op in je handbagage.

2. Ondergoed

Volgens ons kan je nooit genoeg schoon ondergoed meenemen op vakantie. Meestal heb je niet de gelegenheid om te wassen en na een verfrissende douche wil je tocht gewoon een schone en frisse onderbroek aan?

3. Sokken

Neem voldoende sokken mee. In ieder geval genoeg zodat je iedere dag schone sokken aan kan trekken. Dit is in warme landen erg belangrijk. Door transpiratie en warmte ontwikkelen bacteriën erg snel. Een klein wondje aan je voeten kan hierdoor snel geïnfecteerd raken. Het zou jammer zijn als hierdoor je tijdens je vakantie naar de dokter moet in plaats van naar het strand. Draag je veel sneakers? Kies dan voor sneakersokken in plaatst van geen sokken.

4. Zwembroek

Wat is nou een zonvakantie zonder zwembroek?! Dit is misschien wel een van de belangrijkste kleding stukken die niet mag ontbreken op deze vakantie checklist. Ons advies: neem minimaal 2 zwembroeken mee. Zo hebt je altijd een reserve zwembroek bij je. Zwembroeken zijn namelijk op de meeste vakantiebestemmingen duurder dan in Nederland. Vind je 1 zwembroek genoeg? Spoel deze dan goed uit na het zwemmen en vermijdt shampoo en douchegel.

5. Slippers

Slippers zijn onmisbaar op vakantie. Op de camping, aan het zwembad, op het strand, op de boulevard. Overal kan je slippers aan. Slippers zijn niet alleen erg comfortabele maar ook nog eens hartstikke handig. Je kan ze combineren met een zwembroek of korte broek, ze kunnen meestal tegen water en schiet je ze snel aan en uit. Nog een pluspunt: ze wegen bijna niks. 

6. Shirts

Een T-shirt of een tanktop combineer je eenvoudig met een zwembroek voor een sportieve en trendy look. Zo ben je klaar voor een dag strand en kan je meteen door voor een drankje op het terras. Verbrand je snel? Dan is het verstandig om een shirt mee te nemen als je naar het zwembad of het strand gaat. Tip van ons: er zijn tegenwoordig ook T-shirts met UV-bescherming.

7. Zonnebril

Een zonnebril mag je gewoon echt niet vergeten. En dit heeft meerdere redenen. Allereerst is het ter bescherming van je ogen. Daarnaast is een zonnebril ook nog eens super trendy. Maar wat ook belangrijk is, is dat je "stiekem" naar andere mensen kan kijken. Want eerlijk is eerlijk, dat doen we toch allemaal als wel lekker op een terrasje aan ons biertje of wijntje zitten te nippen?

8. Toiletartikelen

Last but not least: toiletartikelen. Tandenborstel en pasta, douche- en haargel, deo, scheerspullen, shampoo, zonnebrand en aftersun. Dit zijn de belangrijkste dingen die je in je toilettas moet stoppen. Voorkomt een hoop gesjouw en koop kleine