25-10-2018

Apollo-1617-4-028-4pack-boxers-achter-model

De 7 voordelen van bamboe ondergoed!

Heb jij wel eens ondergoed gehad dat gemaakt is van bamboe? Wanneer je kiest voor bamboe ondergoed kies je voor duurzaamheid. Daarnaast biedt het materiaal een aantal voordelen waardoor het zich onderscheidt van de traditionele materialen.

Bamboe ondergoed: alle eigenschappen op een rijtje

Bamboe ondergoed heeft unieke eigenschappen waarmee het zich onderscheidt van katoen of microvezel ondergoed. Om je te laten zien waarom bamboe zo uniek is hebben wij de belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet.

1. Bamboe is duurzaam

Om te beginnen is bamboe duurzaam. Het is een snelgroeiend gewas dat overal kan groeien en heeft weinig water nodig. Hierdoor kan het makkelijk en snel worden verbouwd. Daarnaast is het gebruik van (zware) pesticides of kunstmest overbodig. Omdat bamboe een snel groeiend gewas is dat weinig water nodig heeft, kan het groeien op arme grond. Voor verbouwing is dus geen schaarse landbouwgrond nodig. Hierdoor levert bamboe per vierkante meter 10x meer oogst op dan katoen. Ook neemt bamboe 35% meer CO2 op dan andere planten.

2. Bamboe is hypo-allergeen

Bamboe is een super zachte vezel die niet jeuk en irriteert op de huid. Dit maak ondergoed gemaakt van bamboe ideaal voor mensen die een gevoelige huid of allergieën hebben. 

3. Bamboe is warmte regulerend

Bamboe is een grassoort met een holle vezel. Deze open structuur zorgt ervoor dat het ondergoed warmte regulerend is, dit komt door de isolerende werking. Dit wil zeggen dat het in de zomer koel blijft en in de winter lekker warm.

4. Bamboe is anti-bacterieel

De bamboe vezel is van nature een bacterie- en schimmelwerende vezel. Onaangename transpiratie luchtjes, die veroorzaakt worden door bacteriën, hebben hierdoor geen kans van overleven. Hierdoor blijft bamboe ondergoed langer fris en kan het zelfs meerdere malen (zonder te wassen) wordt gedragen.

5. Bamboe houdt de huid droog

De bamboe vezel kan tot 3x zo veel vocht opnemen als katoen. Door zijn unieke holle structuur verdampt dit ook 2x sneller en droogt daardoor sneller. 

6. Bamboe beschermt tegen uv-straling

Een unieke eigenschap van bamboe is dat het 98% van de schadelijke uv-straling tegenhoudt. Hierdoor blijft je huid beschermt tegen blootstelling aan de zonlicht.

7. Bamboe is super zacht

Bamboe vezels zijn extreem zacht en vergelijkbaar met zijdedraad. Hierdoor voelt bamboe ondergoed zijde zacht aan en valt het soepel om de huid.

Bamboe ondergoed bij Dimenno.nl

Bij Dimenno.nl vind je bamboe ondergoed van het merk Ten Cate. Ten Cate biedt een assortiment met t-shirts, singlets en boxershorts gemaakt van bamboe. Profiteer van alle voordelen die bamboe biedt en bestel je ondergoed van bamboe vandaag nog! Of kom langs in onze winkel, daar vertellen we je graag meer over dit duurzame materiaal. Lees meer: