16-11-2015

vaderdag

Clichécadeaus voor mannen

Waarom is het toch altijd zo moeilijk om voor mannen een geschikt sinterklaas- of kerstcadeautje te vinden? Wellicht omdat je te graag origineel wil zijn. Je struint stad en land af en googelt je suf om vervolgens nog niks in de schoen te stoppen of onder de kerstboom te leggen. Daarom: zes clichécadeaus voor mannen waar helemaal niks mis mee is.

  1. Sokken

Vul gerust de sokkenverzameling aan van je vader, partner of broer aan. Dikke kans dat de feestdagen het enige moment zijn dat er wat nieuwe aanwas in de sokkenlade komt. Ook leuk: een giftbox van Tommy. Een cadeau met vijf verschillende herensokken.

  1. Geurtje

Een lekker geur geeft mannen meer zelfvertrouwen. Iets wat valt vrouwen onbewust opvalt, blijkt uit onderzoek. Met een aftershave of parfum als cadeau sla je dus twee vliegen in een klap. Kies een populaire mannengeur als Boss Bottled van Hugo Boss of Le Male van Jean Paul Gaultier en je zit safe! Handig om te weten: oudere mannen dragen graag een wat zwaardere geur. Dat heeft alles te maken met het verminderde reukvermogen.

  1. Portemonnee

Ook iets dat flink slijt, maar amper vervangen wordt: de portemonnee. Vaak bivakkeert het ding in de broekzak en heeft ‘ie dus flink wat te verduren. Zo af en toe vernieuwen kan dus zeker geen kwaad. Let erop dat er genoeg ruimte is voor pasjes, briefjes en muntjes.

  1. Onderbroeken

Ondergoed kopen is nu eenmaal niet de favoriete hobby van mannen. Waarschijnlijk trekt hij standaard een wit of zwart exemplaar uit de rekken. Verras broer, vader of vriend daarom eens met een tof kleurtje of kek printje. Ook handig: als de boxer en sokken met elkaar matchen.

  1. Boek

Een boekenliefhebber heeft nooit te veel boeken in de kast. Wandel de boekwinkel binnen en neem een kijkje bij de huidige boeken top-10. Daar zit vast wel iets van zijn gading tussen. Is de betreffende man een liefhebber van science fiction of comics? Ga dan voor een specifieker exemplaar.

  1. Badjas

Sportief of luxe. Met of zonder capuchon: badjassen zijn er in allerlei soorten. Maar warm en comfortabel zijn ze allemaal, en dat is iets waar geen enkele man nee tegen zegt. Wil je iets origineler voor de dag komen? Kies dan een huispak. De feestdagen zijn het ideale moment om ook de man des huizes in een stijlvolle huis-outfit te hijsen.