21-04-2016

2581_XMAS21_POS_material_70x100_57-1

10% verschoont onderbroek pas na 7 dagen

Opmerkelijk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk: 1 op de 10 mannen geeft toe een onderbroek soms wel 7 keer te dragen zonder hem te wassen! Meer de dan helft van de mannen heeft één of meerdere onderbroeken met gaten. Dit blijkt uit onderzoek waarin 2000 mannen antwoord gaven op vragen over onderbroeken.

Gemiddeld genomen gaat heren ondergoed 4 jaar mee in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan de helft van de mannen draagt boxershorts of slips die zo oud zijn dat er gaten in zitten.  Van elke 10 mannen geeft er zelfs 1 toe dat een onderbroek wel tot 7 keer gedragen wordt, voor deze gewassen wordt. De gemiddelde onderbroek gaat 4 jaar mee, maar 1 op de 10 mannen zegt soms 10 jaar of langer te doen met een slip of boxershort. Gelukkig geldt dit slechts voor 10% van de ondervraagde mannen. 78% zegt namelijk dat elke onderbroek na één keer dragen gewassen wordt.

Verklaring

De voornaamste reden voor het lang dragen van dezelfde onderbroek is luiheid. De meeste mannen die aangaven hun boxer of slip meerdere dagen te dragen, zegt dat ze geen zin hebben om te wassen of om een nieuw schoon exemplaar uit de lade te pakken.

Koopgedrag

De gemiddelde man in het Verenigd Koninkrijk bezit 13 onderbroeken in totaal en koopt eens per half jaar een nieuwe. Per jaar geven ze £20,75 uit aan nieuwe onderbroeken. Omgerekend naar euro’s is dit €26,50 per jaar. Hier kopen ze dus twee onderbroeken van.

Onderbroek verschonen voor gelegenheden

Of mannen hun onderbroek verschonen hangt ook af van de situatie. 1 op de 3 kerels geeft aan een schone onderbroek aan te trekken als ze denken dat ze tijdens een date in bed gaan belanden. Ongeveer 40% van de mannen heeft een speciale onderbroek voor een avondje uit. Ook zegt 1 op de 10 ondervraagden een voorkeur voor een bepaalde boxer of slip te hebben voor een belangrijke afspraak op het werk. Ook heeft 10% aan dat ze nadenken over welke onderbroek ze aan trekken als ze bij het sporten met andere mannen omkleden.

Onderbroeken hygiëne bij Nederlandse mannen

Hoe zou het dan zitten met de Nederlandse mannen? Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 mannen ook niet dagelijks een schone onderbroek aantrekt. Bijna 10% van de mannen verschoont zijn onderbroek maar 3 keer of minder per week. Dus ook in ons eigen land zijn er genoeg mannen die een loopje nemen met de onderbroekenhygiëne!