• Voor 16:00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending vanaf 35,-
 • Voor 16:00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending vanaf 35,-
 • Voor 16:00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending vanaf 35,-

Populaire categorieen

Waarom katoenen sokken?

Katoenen sokken worden vaak gedragen vanwege het comfort en de hygiëne. Hoe hoger het percentage katoen, hoe beter qua hygiëne. 100% katoenen sokken zijn bijna niet verkrijgbaar. Dit omdat 100% katoenen sokken snel uit vorm raken. Na een aantal minuten zullen de sokken afzakken en ook om de voet heen los gaan zitten. Hierom wordt bijna altijd een klein percentage elastan toegevoegd zodat de sokken mooi in vorm blijven. Sokken gemaakt van aan natuurlijke vezel zoals katoen of wol met een klein percentage elastan zijn uiterst hygiënisch doordat ze vocht absorberen. Afhankelijk van de hoeveelheid zweet die de voet produceert, kun je last krijgen van te veel vocht, en dat kan infecties zoals voetschimmel veroorzaken. Een goed paar sokken kan dat voorkomen.

Topkwaliteit katoenen sokken

Eén van de belangrijkste eisen waar een paar kwaliteitssokken aan moet voldoen is de naad bij de tenen. Wanneer de naad bij de tenen voelbaar is, gaat dit gegarandeerd irriteren en is dit het punt waar snel een gat inkomt bij de grote teen. Hier zijn drie oplossingen voor:

 • Flat toe seam sokken.
 • Bij deze sokken zit de naad ter hoogte van de voorvoet/begin van de tenen. De naad is plat en zit op de voet en niet continu tussen de tenen en de neus van de schoen. Dit is een handmatige techniek die ervoor zorgt dat de naad bij de tenen totaal niet voelbaar is.
 • Handgekettelde sokken.
 • Handgekettelde sokken zijn praktisch naadloos en hierom zullen deze sokken niet irriteren.
 • Conti-teennaad sokken.
 • Deze techniek komt overeen met de techniek die bij handgekettelde sokken gebruikt wordt, echter is deze techniek machinaal. De sokken van Falke en Burlington hebben een conti-teennaad of zijn handgeketteld.

  Bij Dimenno vindt u alleen maar handgekettelde sokken, sokken met een conti-teennaad of sokken met een flat toe seam.

  Betaalbare topkwaliteit sokken

  Echt goede sokken hoeven niet duur te zijn. We hebben van Levi's bijvoorbeeld een 2-pack sokken voor €9,99. Dit zijn sokken met een badstof laagje in de zool welke doorloopt tot aan de hiel. Het badstof laagje zorgt voor een heerlijk zachte, doch stevige sok welke bij de tenen en hielen niet snel dunner zal worden. Van Puma hebben we een 2-pack sokken voor slechts €7,99. Deze sokken zijn gemaakt van hoge kwaliteit stretch katoen met polyamide en de boord is met zorg samengesteld zodat deze niet gaat 'lubberen' na verloop van tijd.

  Naadloze katoenen sokken

  Er zal altijd wel een naad in een sok omdat de stof toch ergens samen zal moeten komen. Compleet naadloos is iets wat dus niet bestaat, echter hebben we wel sokken die compleet naadloos aanvoelen. Zoals eerder genoemd, zijn dit handgekettelde sokken of sokken met een conti-teennaad. Wij hebben in ons assortiment naadloze sokken van Burlington en Falke. De naadloze sokken van Falke zijn de Falke Family, Falke Airport, Falke Tiago en de Falke Cool.

Dimenno.nl https://www.feedbackcompany.com/nl-nl/reviews/dimenno-nl/
Customers have rated Dimenno.nl with a 8.9, based on 2917 reviews on the scale of 10. See reviews