Populaire categorieen

Burlington sokken: dik en luxe

Hoewel het klassieke ruitje van Burlington sokken je misschien aan Engeland doet denken, is Burlington toch echt ontstaan in de Verenigde Staten. Burlington is opgericht in 1923 en produceert nu vanuit diverse landen over de hele wereld. Burlington sokken zijn met het kenmerkende diamantpatroon perfect voor een wandeling in de natuur, maar zijn evengoed geschikt voor een chic uitje in de stad. De dikke, luxe Burlington sokken staan voor kwaliteit en combineren dit met een moderne look. Het ruitje van Burlington verveelt nooit. Bekijk ons assortiment sokken en zie hoe veelzijdig ze zijn!

Geruite sokken voorzien van het welbekende Burlington ruitje

Vandaag de dag is Burlington (althans de sokken divisie) in handen van het Duitse Falke. Een ingewikkelde geschiedenis is het; De oorsprong ligt in 1923 in de USA, maar het ruitje heeft toch echt een Schotse herkomst. Eigenlijk ook wel logisch, het ruitpatroon al dan niet schuin afgedrukt zie je vaak terug in de Schotse rokken, maar ook in bijvoorbeeld truien voor heren. Een zeer herkenbare look. De schotse clans hadden vaak hun eigen ruitpatroon waar aan je ze kon herkennen. De hedendaagse Burlington ruitmotieven op de sokken zijn afgeleid van de kleuren van de Campbell clan, een van de grootste en meest beroemde Schotse clans in de geschiedenis. Ze komen uit het westen van Schotland.

De ruit van de Burlington sokken zijn dus niet zomaar uit de mouw van een of andere ontwerper geschud maar hebben een lange traditie en daarmee ook geschiedenis. Dat is ook exact de reden dat het merk als jaren stug vasthoud aan de klassieke ruit. Er wordt gevarieerd met kleuren en stijlen waardoor de sokken echt een eigen imago krijgen. Geproduceerd door het Duitse Falke die een extreem hoge kwaliteitsstandaard hanteren, heb je zeer stijlvolle sokken met een klassieke touch, en bovendien van de hoogste kwaliteit, een topproduct!

Wollen sokken, vochtafdrijvend en warm

Wollen sokken zijn uitermate geschikt voor mensen die last hebben van zweetvoeten. Wollen sokken absorberen 5 keer zoveel vocht als katoenen sokken. Daarnaast zorgen wollen sokken ervoor dat je voeten lekker warm blijven. In onze uitgebreide collectie Burlington vind je een aantal sokken die gemaakt zijn van wol.

Dimenno.nl https://www.feedbackcompany.com/nl-nl/reviews/dimenno-nl/
Customers have rated Dimenno.nl with a 8.9, based on 3076 reviews on the scale of 10. See reviews