• Voor 16:00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 40,-

Do's en Don'ts met een ondershirt

Regelmatig krijgen wij de vraag "moet ik een shirt onder een overhemd dragen?" Ons advies is ja! Het brengt namelijk een aantal grote voordelen met zich mee. Maar er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Daarom hebben wij een rijtje do's en don'ts voor je gemaakt.

Waarom moet je een shirt onder een overhemd dragen?

Voor een belangrijke dag als bijvoorbeeld een trouwdag wil je er natuurlijk op zijn best uitzien. Een shirt dat aftekent of een transpiratie vlekken onder je armen of op je rug is wel het laatste waar je op zit te wachten. Daarom adviseren wij altijd een shirt onder een overhemd te dragen. Het shirt neemt namelijk transpiratievocht op waardoor je geen last hebt van vervelende vlekken in je overhemd.

Do's:

  • Kies een shirt dat goed om je lichaam aansluit. Zo voorkom je dat het shirt aftekent of vervelend zit onder je overhemd
  • Draag je een wit overhemd of een heel dun overhemd kies dan een huidskleurig T-shirt of een shirt zonde mouwen.
  • Bepaal zelf of je het mooi vindt of je het boordje van het shirt onder een overhemd mag zien op het moment dat de bovenste knoopjes opengaan. Wil je liever helemaal niks zien? Kies dan een T-shirt met een V-hals of eventueel een diepe V-hals.
  • Ben je langer dan gemiddeld of schiet jouw shirt snel uit je broek? Draag dan een extra lang shirt.

Don'ts:

  • Een shirt onder een overhemd moet vooral niet doorschijnen. Kies dus niet voor een shirt met een opdruk of een felle kleur.
  • Zorg ervoor dat het shirt niet te lang is want dan zit het niet meer netjes in je broek.
  • Draag geen singlet of tanktop onder een wit of doorschijnend overhemd. Ook niet op het moment dat je het niet mooi vind dat het mouwtje van je shirt doorschijnt. Een singlet of tanktop schijnt nog meer door en tekent bovendien niet zo netjes af.
  • Kies geen mouwloos shirt als je veel transpireert. Draag je dit shirt onder een overhemd dan zal het niet aftekenen maar ook geen vocht onder de armen opnemen.

Voorkom gele vlekken in een shirt

Merk je dat er in jouw witte shirts snel gele vlekken komen? Probeer dan een deodorant zonder aluminium. De vlekken worden namelijk veroorzaakt door een chemische reactie tussen het aluminium in de deodorant en zweet.

Advies over het kopen van het juiste shirt onder een overhemd

Bij Dimenno vind je online een uitgebreid aanbod shirt waaronder ook het 'Eronderhemd' van Mey.  Dit shirt heeft een luchtdoorlatend nekstuk en is gemaakt van coolmax vezel. Dankzij de extra inzetstukken onder de oksels hebben zweetvlekken geen kans om in de bovenkleding te trekken. Hierdoor is het een ideaal shirt om onder een overhemd te dragen op bijvoorbeeld je trouwdag of tijdens een belangrijke presentatie. Ons advies voor het vinden van het juiste shirt is: passen. Pas het shirt onder het overhemd dat je wil gaan dragen. Zo kan je zien of de pasvorm goed is en het shirt niet doorschijnt. 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.