• Voor 16:00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 40,-

Bamboe ondergoed en biologisch katoen | Earth day

Elk jaar op 22 april is het Earth day. Op deze dag word de geboorte van de moderne milieubeweging 1970 gevierd.  Wat kan je zelf doen om ook een beetje rekening te houden met het milieu?

Welke producten zijn beter voor het milieu?

Je zou eens ondergoed gemaakt van bamboe of biologisch katoen kunnen aanschaffen. Biologisch katoen is bijna het zelfde als gewoon katoen. Het verschil hiertussen is dat biologisch katoen geteeld is zonder het gebruik van landbouw gif. Katoenplanten worden bespoten met slechte chemische bestrijdingsmiddelen zodat deze planten niet aangetast worden door beestjes. Dit is niet goed voor het milieu. De chemicaliën vervuilen de lucht en het grondwater. Dit zorgt ervoor dat katoen het meest vervuilende landbouwproduct is.

Bamboe ondergoed:

Het proces van bamboe ondergoed is nog niet helemaal duurzaam, maar het is wel al een stuk beter voor het milieu dan andere soorten ondergoed. De belasting op het milieu tijdens het produceren van bamboe is tot 80% minder dan bij katoen.  Bamboe is hygiënisch, duurzamer en lekker zacht!

De aarde beschermen met betere keuzes:

Wil jij ook eens ondergoed gemaakt van bamboe of biologisch katoen proberen? Kies dan bijvoorbeeld voor de Ten Cate Bamboo T-shirts of de Ten Cate bamboo boxershorts.  De nieuwe Schiesser 95-5 serie is ook gemaakt van 95% biologisch katoen.  In deze collectie zitten boxershorts, slips, T-shirts en tanktops.Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die gebruik maken van biologisch katoen.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.